Technique Concrete

technique concrete

Technique Concrete
Forest Park, GA
Class A Office Space 

Technique Concrete’s fresh approach to a new 16,000 SF Headquarters. The Class A office space’s design has the millennial in mind with a strong focus on social areas, wellness, and connecting to nature. 

technique concrete

With sustainability in mind, the design uses the orientation of the building to lower energy consumption. Large windows flank three sides of the building flooding the interiors with natural light. By adding architectural insulated metal panels with punch windows on the southwest facing side blocks radiant heat.

technique concretetechnique concrete

To conserve energy, the geometry of the Technique Concrete building is taken into account. Metal fins around the windows and deep balconies help bock harsh sunrays from penetrating the interior space. And the roof was painted white to reflect the sun. 

concrete techniquetechnique concrete

The feature wall located in the midsection highlights and provides shade to the entrance of the building and extends through the interior. Separating open space from private offices. To spark collaboration amongst employees, indoor stadium seating runs along stairwell. Along with two social areas with lounge seating creating open working areas. The fitness and wellness rooms promote a healthier lifestyle, with the hope of increasing productivity and retention. 

technique concretetechnique concrete conference

With the intent to connect with nature, two NanaWall Systems open on the first floor to stadium seating and a balcony on the second floor. Outdoor work areas with ample shade are part of the design. This area meets the needs for employees who bring their dogs to work. Additional features include three high tech conference rooms, shower facilities with laundry and lockers.

 

technique concrete service area

 

Contact Us